Хатні улюбленці

Андська кішка: 6 цікавих фактів про рідкісного хижака

Таємнича кішка з Південної Америки оповита ореолом таємниць. До 20 століття андська красуня не потрапляла в об’єктив фотокамер практично ніколи. За весь період існування фотозйомки вдалося зробити лише кілька фотографій хижака.

Така скритність пояснюється місцем проживання тварини-важкодоступні гори і передгір’я. 6. Зовнішній вигляд гірської кішки тіла нашої героїні доходить до 68 см.

Голова по відношенню до тулуба виглядає вельми мініатюрною. Вага варіюється від 5 до 7 кг. У цього виду є схожі риси з пампаської кішкою.

Сріблясто-сіре забарвлення і густе хутро роблять гірського жителя майже непомітним серед скель і ущелин. На хвості звіра можна зустріти 6-7 кілець чорного кольору. А закруглені вуха додають андському виду дикого колориту.

5. Питний режимбедній андській кішці нічого пити на голих скелях. Вся надія на краплю вологи покладається на рідкісні дощі, а також на сніг взимку.

Як пухнастий звір обходиться без води, залишається загадкою. Може ці муркотіння подібно верблюдам збирають вологу в організмі? Можливо, більшу частину рідини кішка отримує з їжею. Є ще “особливо обдаровані” птахи, які в’ють гнізда серед каменів.

Відразу помітили андську кішку?4. Вивчення андських кішекмір дізнався про андську кішку завдяки старанням Джима Сандерсона. Він на кордоні з Перу підійшов до маленькій непізнаній істоті і зробив серію знімків.

Наступні знімки були зроблені вже в заповіднику Каверна де Лас Брахас. А в 2004 році в парку Болівії вдалося зловити одну андську кішку, вчені наділи на звіра передавач і відпустили. Дослідження тривало недовго, адже сигнал передавача пропав через кілька місяців.

Виною тому-браконьєри. 1 of 3редкіе кадри з фотоловушек. 3.

Ненависть індіанцівлюдина не може звинувачувати їх у недовірливості. Південноамериканські індіанці розповідають про дивні звичаї, що існували серед предків диких племен. Якщо андська красуня підходила близько до індіанської стоянки, проганяли.

Вважалося почесним зловити цю кішку. Не дивно, що котяче плем’я передало своїм нащадкам інстинкт уникнення людини. При небезпеці така кішка легко змінює “місце прописки”, а чого немає?2.

Нічний спосіб життя в Андах переважно вночі. Це стосується всіх Андських хижаків. Коли гірський кіт біжить на полювання, він тримає хвіст витягнутим вгору.

Це допомагає звірові зберігати рівновагу на валунах і каменях. У цього виду дуже розвинений слух і нюх. Тому в такій збідненої їжею місцевості, як гори, андські кішки знаходять собі прожиток.

У самок і самців території полювання не перетинаються. Виходить, що ці коти ховаються не тільки від людини, але І від подібних собі. 1.

Вид на граниК жаль, цей вид котячих знаходиться на межі зникнення. Андські кішки занесені в Червону книгу, але збільшення популяції даний факт ніяк не сприяє. За найскромнішими підрахунками цих хижаків на Землі залишилося приблизно 2 тисячі.
У Чилі та Болівії пухнастих мисливців виловлюють через місцеві забобони. 🖐 Ставте лайк, Підписуйтесь і діліться публікацією в соціальних мережах, щоб підтримати розвиток каналу.

Related posts

Leave a Comment